Starptautiskais projekts „Vēstures mācība nākamajām paaudzēm’’ noslēdzies.



11. oktobrī Ilūkstes Sadraudzības vidusskolā ieradās  Lietuvas 45 skolotāju, kultūras darbinieku un bibliotekāru delegācija, kura starptautiskā projekta „Vēstures mācība nākamajām paaudzēm’’ ietvaros viesojās atbildes vizītē mūsu skolā, lai izvērtētu projekta guvumus un iezīmētu turpmākās sadarbības aprises.

           Tikšanās laikā skolas direktore Alite Kudiņa svinīgi sveica ciemiņus, izsakot gandarījumu par  viņu vēlmi ierasties tieši mūsu skolā, ar prezentācijas palīdzību iepazīstināja klātesošos ar skolas sasniegumiem. Ilūkstes novada Izglītības, kultūras un sporta nodaļas vadītāja Ilona Linarde arī sveica ciemiņus un norādīja, ka draudzības saites ir bijušas svarīgas visos laikos, jo tās rada apņemšanos jauniem izaicinājumiem. Tālāk sekoja ciemiņiem veltītais muzikālais sveiciens, ko sniedza mazās vokālistes:Arīna Vasiļjeva un Evelīna Rusecka. Svinīgās daļas nobeigumā  mūsu skolas projekta dalībnieku grupas pārstāvji: skolotājas Judīte Buceniece, Zinaīda Ķedere, Veslava Linčika, Irēna Kūliņa, kā arī izglītojamo pārstāve 11. klases skolniece Oļesja Pildika ar prezentācijas palīdzību pārlapoja projekta norises lappuses un izteica vēlēšanos sadarboties ar Lietuvas skolām citos virzienos. Savukārt ciemiņu viedokli par projekta nozīmīgumu izteica projekta vadītāja, Šetas ģimnāzijas direktore Antanida Likšiene. Pēc tam sekoja abu pušu suvenīru, grāmatu, ceļvežu apmaiņa un došanās mieloties ar svētku pusdienām skolas ēdnīcā. Pēc pusdienām notika iepazīšanās ar skolu klātienē.
           Vēlāk ciemiņi devās iepazīties ar Ilūkstes pilsētu, noliekot ziedus pie represēto piemiņas akmens un Jāņa Raiņa pieminekļa, kā arī viesojās Ilūkstes Novadpētniecības muzejā, bet tad devās ekskursijā uz Daugavpils pilsētu, Daugavpils cietoksni un Slutišķu sādžu.
Esam gandarīti par iegūtajām zināšanām un jaunajām iespējām, ko deva darbošanās starptautiskajā projektā. Esam gatavi jauniem projektiem un dažādiem izaicinājumiem.
Latv. val. un literatūras skolotāja Zinaīda Ķedere