Meklējam jaunas sadarbības formas





No 22.04. – 26.04. Ilūkstes Sadraudzības vidusskolā radošās nedēļas „RADI” ietvaros tika rīkotas arī Atvērto durvju dienas vecākiem, kuru galvenais mērķis bija aktivizēt izglītojamo vecāku, skolotāju, skolas padomes, skolas vadības un Izglītojamo pašpārvaldes sadarbību, sniegt iespēju vecākiem tuvāk iepazīties ar skolas un skolēnu ikdienas dzīvi, kā arī līdzdarboties dažādās netradicionālās, radošās aktivitātēs.

Vecākiem tika dota iespēja apmeklēt mācību stundas, vērot 5. – 8. klašu izglītojamo netradicionālas modes skati „Piedalies, fantazē, demonstrē”, piedalīties atjautības pēcpusdienā „Gudrīšu saiets” 1. – 9. klasēm, noskatīties video prezentāciju „Ēdīsim veselīgi un pareizi”, degustēt skolas pusdienas, apmeklēt un darboties floristu darbnīcā „Krāsainā pasaule”, kuru organizēja 6. klases skolnieces māmiņa Tatjana Mašņuka, piedalīties 3.-4. klašu skolēnu-vecāku konkursā „Kopā jautrāk”, tikties ar skolas padomes pārstāvjiem un skolas vadību.
 Atvērto durvju dienas noslēdzās ar ģimeņu sporta svētkiem „Tētis, mamma un es – sportiska ģimene”, kuru organizēšanā aktīvi iesaistījās skolas padome, izglītojamo pašpārvalde un sporta skolotājs. Neaprakstāmas emocijas, pozitīvisms, sportisks gars, ģimeņu saliedētība un bērnu lepnums par saviem vecākiem virmot virmoja svētku laikā. Pirmo godalgoto vietu ieguva Krievānu ģimene, otro – Formanicku ģimene, trešo – Vasiļjevu ģimene. Visas ģimenes saņēma kausus, diplomus,  pateicības rakstus un vitamīniem bagātas balvas.Visas aktivitātes, kas ilga nedēļas garumā, apliecināja to, cik svarīga ir ģimenes sadarbība ar skolu. Jo skola ir tā vieta, kur katram bērnam tiek dota iespēja ne vien mācību stundās iegūt zināšanas, bet arī tiek piedāvātas daudzpusīgas, netradicionālas un interesants iespējas papildināt zināšanas, veidot dažādas prasmes.
Paldies skolotājiem V.Linčikai, I.Malānei, Z.Ķederei, L.Kūliņai, N.Besprozvannajai, V.Novikovam, skolas padomei, izglītojamo pašpārvaldei, sponsoriem Reiņu ģimenei un zemnieku saimniecības “Jaunlaši” īpašniekiem Ilgai un Aigaram Baleišiem, S.Baginskai, fotokorespondentiem: R.Ošmjanskai un V.Žukovskim. Paldies visiem vecākiem par atbalstu un sadarbību.