Piedalīšanās starptautiskajā konferencē Tartu


28. oktobrī Latvijas un Igaunijas simtgades pasākumu ietvaros Igaunijas Nacionālajā muzejā (Eesti Rahva muuseum) Tartu notika starptautiskā konference “Tartu loma latviešu un igauņu nacionālajā atmodā”, ko organizēja Igaunijas kultūras ministrija un Latviešu kultūras biedrība Tartu. Konferencē referēja gan LU lektori (Janīna Kursīte, Zigrīda Frīde, Ilona Miezīte, Vita Zelče u.c.), kā arī Tartu universitātes lektori (Lea Lepik, Malla Salupere u.c.).

Brauciens uz šo konferenci man, Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas vēstures skolotājai Judītei Buceniecei, un latviešu valodas un literatūras skolotājai Zinaīdai Ķederei izvērtās par veselu piedzīvojumu, jo no īsta rudens nokļuvām ziemā, redzējām modernu, mūsdienīgu un daudzfunkcionālu Nacionālo muzeju un tajā piedāvāto ekspozīciju, kas tematiski bija pakārtota konferences tēmai, klausījāmies daudzveidīgās lekcijas, cienājāmies ar piedāvāto cienastu un iepazināmies ar interesantiem cilvēkiem, kuriem rūp sakari ar brāļu tautu Igaunijā.
Gūstot neskaitāmas idejas un impulsus turpmākajam darbam, ar Apliecībām par piedalīšanos konferencē vēlā nakts stundā atgriezāmies mājās.

Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas
  vēstures skolotāja Judīte Buceniece