Labo darbu nedēļa Ilūkstes Sadraudzības vidusskolā


         Jau devīto gadu pēc kārtas mūsu skolas skolnieki un skolotāji aktīvi piedalās  labdarības akcijā “Labo darbu nedēļa”, kuras ietvaros tiek veikti dažādi darbi ne tikai mājās, palīdzot saviem tuviniekiem, bet arī apkārtējiem cilvēkiem un pat dzīvniekiem, kuriem nepieciešama palīdzība. Tradicionāli skolēni grābj lapas skolas pagalmos, sagādā pārtiku dzīvnieku patversmēm, apciemo seniorus pansionātos un iepriecina viņus ar savu klātbūtni, dziedot dziesmas, dejojot un zīmējot, sniedzot individuālo atbalstu.
Arī šogad  ar aizrautību turpinājām šo tradīciju. Tika postas klašu telpas, sakārtota skolas apkārtne un noliktavas, šķiroti atkritumi, sniegta palīdzība Sarkanā Krusta biedrībai un Sociālās mājas iedzīvotājiem, kārtojot un tīrot telpas, tika gādāta barība Dzīvnieku patversmes iemītniekiem. Pārsteigumu sagādāja vidusskolnieku palīdzība sākumskolas skolniekiem, apvākojot visas mācību grāmatas, pagatavojot grāmatzīmes un iepriecinot mazākos ar interesantām rotaļām.


Visiem bija liels prieks un gandarījums par labdarības vēstījuma nešanu Latvijā. Izrādās, ka mēs esam gatavi darīt mazas un lielas lietas, lai atvieglotu kādam ikdienu, lai liktu pasmaidīt tiem, kuriem pietrūkst sirds siltuma un sarunu pie tējas tases. Apmierina  tas, ka bērni ir motivēti un jūtas pacilāti, ja viņi spēj kādam palīdzēt, prot sastrādāties ar vienaudžiem.

Vairosim prieku un labestību! Lai mums kopā viss izdodas! Piepildīsim savu ikdienu ar smaidiem, sniegsim roku arī turpmāk tiem, kuri ir par mums vājāki!



Ilūkstes Sadraudzības vidusskolas dir.vietn.ārpusklases darbā:Līga Kūliņa