Dzejas mēneša aktivitātes Ilūkstes Sadraudzības vidusskolā




Ar lielu atbildības sajūtu un radošo meklējumu apliecinājumiem mūsu skolā aizritēja Dzejas mēnesis, kurš apliecināja, ka skolotāju kolektīvs ir atvērts jaunām pārmaiņām un jaunām sadarbības formām, ka mūsu skolēni ar interesi uztver un atbalsta novitātes.

14.09 - 1.,6., 8. un 9. klases skolēni devās mācību ekskursijā uz dzejas grāmatas "Garā pupa'' atvēršanas svētkiem Tadenavā, lai tiktos ar dzejniecēm Inesi Zanderi un Indru Brūveri, ilustratoru Edmundu Jansonu, dziedātāju un vijolnieci Kristīni Kārklu - Kalniņu, muzeja vadītāju Agnesi Timofejevu, saņemtu kā dāvanu grāmatu "Garā pupa'', kā arī priecātos par mūsu skolas skolēnu veikumu, jo Everitas Miķelānes (9.kl.) un Edgara Rummo (9.kl.) dzejoļi, izturot skurpulozu atlasi, iekļuvuši šī gada dzejas izlasē.
15.09 - piedalīšanās reģionālajā daiļlasītāju konkursā "Zelta sietiņš'', kurš notika Berķenelē. Sīvā cīņā 5. - 9. klašu skolēnu grupā 2. vietu izdevās izcīnīt 5. klases skolniecei Katrinai Baltmanei, savukārt Arina Formanicka (2.klase) un Anastasija Mašņuka ( 11.klase) saņēma pateicības.
20.09 - 5. un 6. klases skolēni skolotāju: V. Orss - Orlovskas un V. Linčikas vadībā piedalījās novada pasākumā "Tikšanās ar Vitu Štelmaheri'', lai ielūkotos bērnu rakstnieces radīto tēlu pasaulē un iepazītos ar viņas pavadoņa - suņa Riko izdarībām, kā arī uzdotu jautājumus par nākotnes iecerēm.
27.09 notika skolas pasākums "Mūsu radošums - Latvijai'', kas apliecināja dažādu paaudžu pārstāvju: skolotāju, mazāko klašu skolēnu un vidusskolnieku sadarbību lielākās un mazākās darba grupās, lai skandētu Raiņa un Aspazijas dzeju, ieklausītos tautasdziesmu ritmiskajā skanējumā, justu gandarījumu par pašsacerētajiem dzejoļiem, stāstiem un pasakām, kā arī slavinātu Miķeļdienu, kad senais un mūsdienu lauku cilvēks priecājas par bagātīgo ražu.
Tieši šis pasākums apliecināja mūsu daudznacionālā kolektīva gatavību iekļauties latviskās kultūrvides nozīmīgāko notikumu popularizēšanā un caurviju principa iedzīvināšanā arī mācību stundās.
Lai mums veicas turpmākajā sadarbībā!

Latviešu valodas un literatūras skolotāja Zinaīda Ķedere