Ilūkstes Sadraudzības vidusskolā māmiņu un vecmāmiņu diena tika svinēta īpašās noskaņās




Šī gada 10. maijā visa lielā Sadraudzības vidusskolas saime: administrācija, skolēni, māmiņas, vecmāmiņas un viesi pulcējās Lielajā zālē, lai kopā svinētu māmiņu- katras ģimenes pavarda sargātāju dienu.
Skolas direktore Alite Kudiņa visas skolas saimes vārdā sveica mīļās māmiņās, vecmāmiņas skaistajos svētkos un aicināja bagātināt svētku izjūtu svinot arī Baltā galdauta svētkus. Tāpēc uz svētku galda smaržoja rudzu maize un medus. Kā simboli tam, kur smelties spēkus turpmākajiem darbiem, jaunām iecerēm, izjustu ģimeniskuma sajūtas.

Ar lielu gandarījumu klātesošie vēroja triju deju kolektīvu raitos deju soļus, priecājās par divu koru skanīgajām balsīm, individuālajiem izpildītājiem, lietišķās mākslas pulciņa skolēnu darbiem, 1.un 5.klases skolēnu teātra pulciņa  iestudējumu “Brīnumi notiek”. Tas viss liecināja par lielo mīlestību, pateicību, sirds siltumu un bezgalīgu uzticēšanos vistuvākajiem cilvēkiem.
Svētku īpašo noskaņu pastiprināja arī tas, ka, sadarbībā ar Skolas Padomi un  ZZS, tika iegādāti jauni tautas tērpi, kuros tika ietērpti divi deju kolektīvi. Dejotājiem tas bija liels gods un atbildība ritināt deju soļus jaunajos tērpos. Skolas direktore izteica īpašus atzinības vārdus un pasniedza pateicības rakstus māmiņām, kuras aktīvi darbojās Skolas Padomē. Arī deju kolektīva vadītāja Līga Kūliņa, mūzikas skolotāja  Daiga Martinsone, teātra pulciņa vadītāja Inese Vuškāne, lietišķās mākslas pulciņa vadītāja Veslava Linčika par ieguldīto darbu tika apbalvotas ar atzinības rakstiem. Visi skolēnu  pašdarbības kolektīvi saņēma saldos klinģerus!
Noslēgumā, cienājoties ar rudzu maizi un medu, visi vienojās kopīgā dziesmā, vēl vairāk paužot mīlestību un cieņu pret sev vistuvākajiem cilvēkiem- māmiņām un vecmāmiņām.

Skolotāja Judīte Buceniece