Pasākums “To dienu acīm” Ilūkstes Sadraudzības vidusskolā



27. janvārī svinīgi uzpostajā Aktu zālē, kurā uz demonstrējumu sienas varēja vērot skolnieku zīmējumus ar barikāžu simboliku, pulcējās 8. – 12. klašu skolnieki un skolotāji uz tikšanos ar 1991. gada barikāžu dalībniekiem: luterāņu mācītāja pienākumu izpildītāju Raivi Martinsonu un NBS virsnieku Rolandu Surgovtu, lai ar dokumentālo kadru palīdzību izstaigātu barikāžu laika traģisko notikumu norises vietas, ieklausītos ciemiņu un skolas direktores Alitas Kudiņas atmiņās un liecībās, kā arī izjustu 8. klases meiteņu skandētajās dzejas rindās ietverto apņēmību – vairot vēsturisko atmiņu un apliecināt gatavību ziedoties Latvijas labā, ja tas būtu nepieciešams.

Pasākuma turpinājums notika pie sagatavotā ugunskura skolas iekšpagalmā, kur plecu pie pleca mūsu skolas 1. – 12. klašu skolnieki kopā ar skolotājiem un skolas direktori ieklausījās vēstures skolotājas Judītes Bucenieces stāstījumā un skolēnu pašpārvaldes izglītības ministres Anastasijas Mašņukas teiktajā par skolotāju un skolnieku veikto darbu, gatavojoties pasākumam. Kopības sajūtu radīja tautasdziesmu: “Div’ dūjiņas gaisā skrēja” un “Bēdu manu lielu bēdu” izpildījums mūzikas skolotājas Daigas Martinsones vadībā, kā arī sarūpētās tējas malkošana un garšīgo pīrādziņu baudīšana.
Paldies vēstures skolotājai Judītei Buceniecei, ārpusklases darba organizatorei Līgai Kūliņai un skolas direktorei Alitai Kudiņai par sapratni un sadarbību.

 
Pasākuma vadītāja: latviešu valodas un literatūras skolotāja Zinaīda Ķedere