Ilūkstes novada tautas deju skate Ilūkstes KC



Padejo, padejo, padejo,
Klip, klap pa kreisi tik reizi;
Atceries, atceries, atceries,
Kā salikt soļus, lai nesanāk greizi...

Pasmaidi, pasmaidi, pasmaidi
Kādam, kurš patīk, uzreiz;
Izdzīvo, izdzīvo, izdzīvo
Tieši šo mirkli, kas norit pašreiz!

Klip, klap, klap, klip, klap, klap,
Piesitiens stingrs un spēcīgs;
Pagrieziens, grieziens un piesitiens,
Paleciens augšup uz augšu...!
      7. martā Ilūkstes Kultūras centrā notika deju skate, kurā piedalījās Ilūkstes novada skolu deju kolektīvi. Skates mērķis bija veicināt un popularizēt Ilūkstes novada bērnu un jauniešu tautas deju kolektīvu radošās aktivitātes, apzināt deju kolektīvu māksliniecisko līmeni, deju iestudējumu kvalitāti, gatavojoties Skolu un jaunatnes Dziesmu un deju svētkiem 2015. gada vasarā.

        Žūrijā bija Valsts izglītības satura centra pārstāve, horeogrāfe Indra Ozoliņa, Sandra Stašāne un Līga Dudare no Ilūkstes novada. Žūrija vērtēja dejas māksliniecisko izpildījumu, tautas tērpa valkāšanas kultūru un skatuves kultūru, vērtēja ne tikai deju soļus, bet arī partneru attiecības, enerģiju un mirdzumu acīs, ko var iedegt tikai mīlot deju.
         Mūsu skolas 1.- 4. klašu deju kolektīvs „Dzirkstelīte” deju skatē ieguva I. pakāpi, jo dzirkstelīte, kas mirdzēja mazo dejotāju acīs un raitais deju solis  bija pamanāma. Līksms noskaņojums un prieks par savējiem nerimās visas dienas garumā! Pateicamies deju kolektīva vadītājai Līgai Kūliņai par skolēnu sagatavošanu skatei! Lai izdodas sevi apliecināt arī turpmāk!