Ziemassvētku noskaņas pamatskolā un vidusskola



19. decembrī 9. – 12. klašu skolēniem tika organizēta un veiksmīgi novadīta spēle „Brīnumu lauks”, kuras tēma bija „Ziemassvētki senāk un tagad”. Spēles mērķis bija vidusskolēniem padziļināt zināšanas par Ziemassvētkiem, tās raksturīgākajām īpatnībām un tradīcijām.
Spēles laikā skolēni varēja gan loģiski domāt, gan sadarboties, gan izjust iekšējo spriedzi un uzvaras gandarījumu. Visus priecēja atmosfēra, kas valdīja vispakārt. Vienaldzīgo nebija ne skatītāju vidū, ne spēlētāju vidū. Muzikālās pauzes sagatavoja paši skolēni. 10. klase piedāvāja jautājumu-atbilžu spēli skatītājiem, 11. klases skolniece Evija Vanaga iepriecināja visus ar savu deju un 12. klases skolēns Vladimirs Tumarevičs ar Ziemassvētku dziesmu.










Šajā pašā dienā notika vēl viens pasākums "Ziemassvētku gaidīšanas laiks" 5. – 8 . klašu skolēniem, kuru vadīja 7. klases skolēni. Advente ir laiks, kad savās mājās un skolā veidojam Adventes vainagus un aizdedzam svecītes. Šajā skaistajā un klusajā Ziemassvētku pasākumā mēs aizdedzinājām trīs svecītes, ar gaišumu sirdī sagaidot pēdējo - ceturto Adventi, kad sākas klusēšanas un pārdomu laiks pirms lielā brīnuma un prieka vēsts - Kristus piedzimšanas.
            Kopīgi sagaidot pēdējo Adventi, skolēniem tika piedāvāta iespēja sevi radoši pierādīt. 5.-8. klašu koris ievadīja pasākuma atklāšanu, bet 5. klases skolēni iepriecināja visus ar muzikālo izrādi - "Ziemassvētki cimdiņā", 6. klases skolniece Daniela Toloka bija sacerējusi īpašu dzejoli "Ziemassvētki ir klāt", 7. klases skolēniem bija tas īpašs gods novadīt pasākumu, kā arī 7. klases skolniece Anastasija Mašņuka un 12. klases skolēns Vladimirs Tumarevičs iepriecināja visus ar skaisto dziesmu, pavadībā.