Mūsu iespaidi par mācību ekskursiju


27. novembrī 1. klase kopā ar klases audzinātāju Līgu Kūliņu devās uz Daugavpili. Apmeklējām Latgales zoodārzu, kur mūs sagaidīja gide. Viņa mums pastāstīja par zoodārzu, kas veidots kā mākslīgie džungļi, kur dzīvo tropu dzīvnieciņi, rāpuļi un zivis.
Zoodārza mākslīgajos džungļos varēja redzēt kā rāpo plankumainie pitoni, krastā sauļojās krokodils, dīķī peldēja sarkanas karpas un citas zivtiņas, liānās lēkāja jautri pērtiķīši un varēja aplūkot dažādus tropu dzīvniekus. Skolēni varēja arī paglaudīt bruņurupucīti, paspēlēties ar aizkustinošām jūras cūciņām un pabarot zivtiņas džungļu dīķī.
Pēc tam mēs apmeklējām teātra izrādi „Trīs sivēntiņi un vilks Vilmārs”. Caur jokiem un asprātīgām epizodēm izrādes galvenā ideja lika skatītājiem aizdomāties par ģimenes vērtībām. Teātra izrāde mums ļoti patika, it īpaši superīgais vilks Vilmārs. Protams arī trīs sivēntiņi-Nufs, Nifs un Nafs rādīja savas prasmes, spējas, dotības un talantus.
 Noslēgumā visi devāmies uz Daugavpils Māla mākslas muzeju, kur iepazināmies ar tradicionālām kultūras vērtībām - podniecību un keramiku. Izstāžu galerijā aplūkojām mākslinieku darbus. Apskatījām renovētās telpas – mūsdienīgi aprīkotas keramiķu darbnīcas, podnieku virpu, māla maļamo mašīnu un bumbu dzirnavas ar porcelāna bunduļiem. Arī paši varējām izmēģināt no māla izgatavot kādu priekšmetu.
Laiks paskrēja ļoti ātri. Mēs izbaudījām arī ziemas priekus, jo ārā sniga pirmais sniedziņš! Autobusā visi dalījāmies ar savu prieku un sajūsmu par ekskursiju. Katrs skolēns stāstīja, kas viņam paticis vislabāk šajā ekskursijā!  

 1. klases audzinātāja Līga Kūliņa