Ar Latviju sirdī



15. novembris mūsu atmiņā ir iezīmējis īpašas noskaņas, kas saistās gan ar fotoaparātu klikšķiem aktu zālē, kad no Rīgas atbraukušie fotostudijas „.Mārīte’’ pārstāvji centās iemūžināt mūsu seju un kustību harmoniju, gan ar katras klases svētsvinīgo audzināšanas stundu, kas radīja katrā pārliecību un arī lepnumu, ka mēs dzīvojam miermīlīgā valstī ar tik bagātu un neatkārtojamu kultūrvēsturi, kura vienmēr ir bijusi tendēta Eiropas virzienā.

Par kulminācijas brīdi šajā notikumu virknē jāuzskata svētku koncerts īpaši uzpostajā skolas zālē, uz kuru pulcējās, gan 1.- 12. klašu izglītojamie, viņu vecāki un, protams, skolotāji. Koncerta sākumā tika piedāvāta iespēja ieklausīties skolas direktores Alites Kudiņas zīmīgajos vārdos par neatkarīgās Latvijas 95. gadadienas nozīmīgumu katra Latvijas iedzīvotāja un visas valsts dzīvē, kā arī izjust prieku, kad tika pasniegtas pateicības par veiksmīgajiem startiem Lāčplēša dienas sporta pasākumā un ceļojošais kauss sportiskajai 12. klasei, kā arī par rezultātiem, kas tika sasniegti sporta skolas paspārnē gan vasaras, gan rudens periodā. Īpašu gandarījumu sagādāja sporta skolotāja Vladimira Novikova sumināšana, kuram tika pasniegts apliecinājums par sporta trenera pakāpes iegūšanu.

Visu priecīgo norišu kopskaņu vainagoja izglītojamo daudzveidīgais koncerts, kura laikā skatītājus iepriecināja gan koru dziesmas par tēvzemi, gan tautas deju kolektīva „Dzirkstelīte” raitais un dinamiskais dejas solis, gan 1. klases pārdomātā uzstāšanās, gan mūsu skolas nu jau starptautiski atpazīstamo solistu: Agneses Gaudzes, Gabriellas Lidijas Hukeres un Diānas Beļavskas skanīgās balsis, kā arī koncerta vadītāju: Edmunda Jelinska un Ilgas Kokinas veltījuma vārdi mūsu vienīgajai, mūsu dārgajai dzimtenei.

 Šī pasākuma noskaņa radīja atbalsis katra klausītāja sirdī, jo sejās staroja smaids un virmoja gandarījums par piedzīvoto.